Give Me Five

Idén till detta verk har jag haft i huvudet och på en skiss ett tag. Idag bestämde jag mig för att skaffa de grejer jag behövde för att kunna göra verket. Jag åkte till Röda Korsets affär och Loppan.
Efter mycket pill är jag nog trots allt ganska nöjd. Det är lätt att tänka - jag kunde gjort det och det lite bättre, men jag har lärt mig att inte överarbeta.
Så här den då - Give Me Five.Varje finger på handen kan sägas stå för en sak - tummen upp = OK, pekfingret (Index) pekar ut eller varnar, långfingret (Fuck You), ringfingret (gullebrand) och lilla Vicke Vire, som också symboliserar etiquette, fina manér.


Mirror Climbers & Traffic Circuit

Som utlovat kommer här två nya objekt. Spegeln ska få en ram senare. Jag hittade spegeln med tillhörande ram i en container där jag hjälpte till med en flytt. Ramen är använd till "Inte 5 ramlösa", som jag lade upp igår. Nu kom även spegelglaset till användning.

Först ut är Mirror Climbers.
Sedan kommer Traffic Circuit. Här måste jag berätta bakgrunden till denna. Vi har något på jobbet som heter Communicator och en dag i förra veckan fick jag ett meddelande från Johannes att jag  hade hittegods att hämta hos honom. Jag gick ner och fram plockar han ett stort runt inslaget paket. ??? Han berättade att skylten hade blåst ner, han tog hand om den och ringde gatukontoret som inte ville ha tillbaka den. Snäll som han är och känner till min dragning till udda och konstiga saker, så tänkte han på mig.
För någon månad sedan passerade jag vår leksaksaffär här i Höganäs på väg hem från jobbet. Ute på gatan utanför affären stod två backar, en med små bilar, båtar och flygplan och en med LEGO-figurer (ni kan se några av dem på Väggdatorn).
Nåväl, det var ju rätt uppenbart att skylten skulle ha med trafik att göra. Sagt och gjort, nu är den klar.

Bilarna kör runt runt, båtarna fick sitt klarblå vatten och flyget har landningsbana i mitten.

Integration i hönshuset

Får man verkligen säga så - nåja, det var kanske inte så farligt. Jag köpte en 6-pack ägg häromdagen och blev förvånad när jag öppnade den och upptäckte att integrationen har nått även hönsgården. Kanske en invandrad tupp som hälsat på. I vilket fall som helst bjuder jag på detta.


En kreativ helg

Denna helg har jag färdigställt några objekt som jag har planerat och skissat på en tid.

Först ut är en hyllning till Johannas låt Piedestal.

Sedan följer ett projekt som leker med orden ramlösa och Ramlösa.

Den första heter 3 Ramlösa och som du ser är det 3 flaskor vatten som inte är Ramlösa och tavlan är utan ram = alltså är flaskorna ramlösa.
Naturligtvis kommer det då en tavla som har ram och den heter "Inte 5 Ramlösa" eftersom tavlan med dessa flaskor har ram och är alltså inte ramlösa.

Härnäst kommer en grej som återigen är en lek med tal, procent närmare bestämt. Tavlan består av 100 tomma Actimelburkar, varav 7 är vända på ett alternativt sätt som gör att just dessa sticker ut lite. De utgör 7% av totala antalet och därför har jag kallat verket "7 Procent".

Som om det inte vore nog har jag slaktat en dator av märket Dell och monterat alla delarna på en skiva. I verket har jag lagt in 10 små tekniker som jobbar med att underhålla datorn och se till att allt fungerar. Håll till godo!


Jag har en grej till på G, men den är inte helt klar - kommer i veckan.

Nya objekt

Två nya objekt har blivit klara.

Den ena kallar jag "En bricka i spelet" och här kommer historien bakom tillkomsten.
Ida har en kompis som heter Hilda. Hennes mamma är konstnär och hennes pappa har en inramningsverkstad. Anders har hjälpt mig med mina bilder på de snuskiga träden (kommer snart att läggas upp här).
En dag var jag ner hos dem för att prata lite och då kommer Magdalena med en sådan där bricka man knyter fast i ballonger för att de inte ska gå till väders. Hon säger -"Du samlar ju på lite allt möjligt", och så fick jag brickan. Den är rätt stor - som en femkrona ungefär.
Jag åker hem och får sedan plötsligt en idé; en bricka i spelet. Plötsligt gick det upp för mig att jag kunde ta ett fiaspel, sätta några partisymboler på de olika bona och i mitten satte jag brickan med Piratpartiets symbol. Jag limmade fast pjäserna och tärningen och har även satt några pratbubblor med sådant som brukar sägas när man spelar fia med knuff.Det andra objektet är en träbit med datordelar som jag monterat. Namnet på den blev Träminator (från Terminator). Jag tänkte på ögat och har monterat en lins från en CD-spelare i det ena ögat och en glaskula i det andra ögat. Det finns en Picture Viewer Card som analyserar bilderna som kommer in, ett arbetsminne på 128MB, en processor med kylfläkt, en hårddisk och ett strömaggregat; alltsammans monterat på en bildskärmsfot. Uppe på hjässan har han förärats med en Ciscoantenn för trådlös kommunikation. Som mun har jag använt en liten högtalare från en dator. (klicka på bilderna för större bild)

   

RSS 2.0