Nu får det vara nog!

Halkan orsakade krock, halkan slog till och 3 bilar i diket, stormen orsakade masskrock där minst 8 omkom på motorväg i Tyskland, bilförare fick solen i ögonen, osv.
När ska det gå upp för bilförare att det faktiskt är de som har ansvaret för körningen och att de ska anpassa hastigheten efter omständigheterna.
Media och även polis och rädddningsmanskap bidrager också till att ta bort ansvaret från förarna genom sina uttalanden i media. "Av okänd anledning hamnade bilen i diket". "Orsaken till att fordonet fick sladd på den glashala vägen och kom över på motsatta körbanan och frontalkrockade med en bil med 2 vuxna och 3 barn, som samtliga omkom, är okänd".
Det är väl inte halkans fel att en bilförare kommer körandes i 90 på en 90-väg när det är blankis på vägen och att bilen krockar med någon eller kör av vägen? "Jamen, det stod 90 på skylten och jag körde inte över 90", försvarar den överraskade sig, "och jag har dubbdäck".
Att 80 bilar på en motorväg kör in i varandra beror mest på: för höga hastigheter och för kort avstånd till fordonet framför.
Att det blir dimma, snöstorm eller sandstorm gör ju inte saken lättare, MEN det gäller att hela tiden vara observant och att ha marginaler OM det skulle hända något.

RSS 2.0