Akta era barn!

När man är ute och kör ser man ibland skyltar med olika texter som alla berättar samma sak: Att vi som kör på vägen ska akta de barn som finns i omgivningen. Det kan vara lite olika texter, men det går tydligen ut på att jag som förare ska se upp så att jag inte kör på ett barn som leker på eller vid vägen/gatan. Ibland står det även en trehjuling eller en leksaksbil vid vägkanten.Jag tycker att många föräldrar gör det enkelt för sig; man lämnar över ansvaret för barnen till de som färdas på vägen/gatan, istället för att ha uppsikt över sina barn.
De allra flesta förare är uppmärksamma och tar hänsyn. Skyltarna gör ju dessutom att man blir extra försiktig, men de tar ju inte bort ansvaret från föräldrar eller de som har till uppgift att se till barnen.
Vägar och gator och platser nära dessa är inga bra lekplatser för barn och då tycker jag att föräldrar, kommuner och vägverk ska se till att det blir säkrare för barnen att passera och att uppehålla sig i närheten av vägar och gator.Även engelska skyltar förekommer och då får man hoppas att förarna förstår engelska. Den här ovan kan ju innebära att det är "slöa/tröga" barna som leker. Det värsta scenariot är att mamma och pappa håller på med något på baksidan av huset eller i garaget, man har satt upp en skylt och tror att allt är OK.

Kommentarer
Postat av: Julia Rion.

Fantastic maestro Torsman!Kolla länk: http://www.panoramio.com/photo/1132269Kram. God Jul och Gott Nytt År.Julia och Martin.Min sidan: http://www.panoramio.com/photo/45364980

2010-12-21 @ 18:37:41
Postat av: Joseph Moudi

http://www.lidkoping.se/trafikochinfrastruktur/trafikochgator/blomladorforbattretrafiksakerhet.4.d62f0912738006cfc8000404132.html

2012-05-01 @ 15:46:48
URL: http://www.photojoe.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0