Egna verk - andras värk

Under ett antal år har jag målat och kladdat. Eftersom jag inte är utbildad konstnär (och inte ens målare), vill jag inte påstå att det är konst, snarare konstiga målningar.

Huvudsaken är trots allt att jag har roligt när jag jag håller på. Det som är allra bäst är när idén om någonting börjar se dagens ljus långt där inne i min skalle. Att sen gå och tänka på det ett tag och sedan kanske plötsligt få lust att måla och skapa - det är livet.

Här är ett gäng tavlor som jag har kvar och som jag har svårt att släppa ifrån mig, men jag ger gärna bort till mina barn. Det finns mer som ligger nerpackat i lådor - man kan inte ha allt uppe på väggarna - då blir allt uppåt väggarna.

    
   
  

Drivvedsskonst

Då och då tar jag mig en tur till en närbelägen havsstrand där jag vandrar fram och tillbaka och letar efter drivved.
Träbitar som havet och sanden slipat lite runda.

Ibland kommer jag hem med en hel kasse, ibland är det våta träbitar.
Då stoppar jag in dem i ugnen och efter ett tag luktar det riktigt illa, men vad gör man inte för konsten ...

Nåväl, när träet är torrt och lusten finns, sätter jag mig ner och börjar måla. Jag använder vattenfärg av olika kvalitéer. Träets struktur framträder ofta fint och då målar jag med olika färg i de olika fälten.

Här är lite av det som blivit klart:

  
  
      


Nytt världsrekord

Den 1 april 2008 sattes ett nytt världsrekord i Helsingborg. Flera nyktra personer bevittnade händelsen och trots att det var just på april-april-dagen är det faktiskt sant (bildbevis)

Malmö har ju sin Turning Torso och den är visserligen hög, men det är ingenting mot Helsingborgs Switching Torso, som är lite lägre, men vrider sig mera.

 
Switching Torso Helsingborg

Utställning

Den 1 april hade jag vernissage på min utställning som jag kallar: "Ta ställning till en utställning om en inställning på en tillställning". (konstigt ska det vara),
Utställning tar plats i vårt fina café. Dagen var vald med omsorg, det hade varit lätt att senare säga att det bara var ett skämt.
Nåväl, vår IT-driftchef Ann Heino, gav sitt tillstånd till detta och jag tycker själv det blev lyckat. Det som gläder mig ännu mer är de som kommer fram nu efteråt och även på vernissagen och säger att de tycker det var bra, häftigt, fyndigt, m.m.

Här kommer nu bilderna från utställningen:

 
HomePC featuring LEGO


"Terminalen har hängt sig"


The Display Theatre - Matrix Meets Mice


"Blåskärm"


Mother of Art


Power to the People


She Drives Me Crazy


Cable Bonsai

 
Personal Writer med ny ADA-omvandlare (Analog Digital Analog)


Fucking Bad Poetry


Studie i brott - CSI Helsingborg


"Kommer inte in i datorn"


Memory för datanördar

Öppet Hus/Invigning

Den 27 mars hade vi öppet hus och invigning av IT-enhetens nya lokaler i gamla Teliahuset. Vi har fått ett väldigt fint café, där vi fikar och äter vår medhavda lunch. Lagom till detta hade jag gjort en liten tavla (inte större än vanligt), som samtidigt var ett namnförslag på cafét - Hard Drive Café.
Invigningen förrättades av stadsdirektör Stellan Folkesson som klippte det blågula bandet.

image31

Sedan bjöds det på god mat och därtill anpassade drycker.

    

Från vänster: Stellan och Birgitta, Ann, den goda maten.

Det blev en väldigt lyckad invigning med körsång tipspromenad och idel glada och trevliga människor.

RSS 2.0